Przepis na Roladki schabowe z grzybowym nadzieniem

Składniki potrzebne do przepisu: Roladki schabowe z grzybowym nadzieniem

  • >kotlety schabowe 4 szt
  • sól
  • pieprz
  • >sok 1/2 z cytryny
  • grzyby świeże 60 dag
  • cebula 1
  • czosnek 2 ząbki
  • natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • ser żółty starty 2 łyżki
  • >tarta bułka 2 łyżki
  • mąka pszenna 3 łyżki
  • olej od smażenia
  • śmietana 18% 0,5 szkl
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Roladki schabowe z grzybowym nadzieniem ?

    Kotlety rozbić posypać pieprzem, sola i skropić cytryna, odstawić do lodówki na 30 minut

    Grzyby oczyścić umyć, pokroić na cienkie plasterki

    Cebule, czosnek posiekać zeszklić na 2 łyżkach oleju, dodać pokrojone grzyby popieprzyć i posolić dusić około 10 minut

    Odłożyć polowe grzybów, dodać posiekaną pietruszkę, start ser,bułkę tartą wszystko wymieszać

    nakładać farsz na kotlety zwijać w rulon, obtoczyć w mące i obsmażyć na pozostałym oleju na rumiano ze wszystkich stron

    Przełożyć do rondla podlać woda i dołożyć resztę grzybów,dosolić jeśli mało słone dusić pod przykryciem 25 minut

    Na koniec dodać śmietanę.SMACZNEGO.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556