Składniki potrzebne do przepisu: Roladki schabowe z grzybowym nadzieniem
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Roladki schabowe z grzybowym nadzieniem ?
Kotlety rozbić posypać pieprzem, sola i skropić cytryna, odstawić do lodówki na 30 minut
Grzyby oczyścić umyć, pokroić na cienkie plasterki
Cebule, czosnek posiekać zeszklić na 2 łyżkach oleju, dodać pokrojone grzyby popieprzyć i posolić dusić około 10 minut
Odłożyć polowe grzybów, dodać posiekaną pietruszkę, start ser,bułkę tartą wszystko wymieszać
nakładać farsz na kotlety zwijać w rulon, obtoczyć w mące i obsmażyć na pozostałym oleju na rumiano ze wszystkich stron
Przełożyć do rondla podlać woda i dołożyć resztę grzybów,dosolić jeśli mało słone dusić pod przykryciem 25 minut
Na koniec dodać śmietanę.SMACZNEGO.