Przepis na Sos francuski

Składniki potrzebne do przepisu: Sos francuski

  • seler 1 szt
  • jabłko 1 szt
  • cebula 1 szt
  • >bulion warzywny 1/2 szklanki
  • wino czerwone 1/2 szklanki
  • >korniszon 1 szt
  • rodzynki 2 łyżki
  • olej 3 łyżki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
    Czas przygotowania: 25 min.

     

    jak przyrządzić Sos francuski ?

    Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Dodajemy drobno starty seler i jabłko. Smażymy chwilę, następnie wlewamy bulion, wino, wsypujemy drobno pokrojonego korniszona i opłukane rodzynki. Mieszamy, zmniejszamy płomień i gotujemy 10 minut. Podajemy do mięs.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556