Przepis: Drobiowa wątróbka w śmietanie
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni 21godz.
Czas przygotowania: 45 godz.
Jak przygotowaćDrobiowa wątróbka w śmietanie ?
Wątróbkę opłukać i wykroić zbędny tłuszczyk, błonki. Do wątróbki dodać po pół płaskiej łyżeczki papryki słodkiej, pieprzu ziołowego i czarnego. Wymieszać i panierować w mące. Cebulę obrać i drobno posiekać. Paprykę umyć i pokroić. Wątróbki usmażyć na rumiano dodać cebulę, paprykę i chwilę smażyć. Podlać ok. Pół szklanki gorącej wody i dodać śmietanę. Posolić do smaku, dodać cukier i dusić ok. 10- 15 minut na małym ogniu. Zioła opłukać, posiekać i dodać do sosu.