Przepis na Surówka z czarnej rzodkwi ze śmietaną

Składniki potrzebne do przepisu: Surówka z czarnej rzodkwi ze śmietaną

  • >czarne rzodkwie 2 średniej wielkości
  • cebula czerwona 2 szt
  • śmietana 3/4 szklanki
  • sałata 4 liście
  • pomidor 1 szt
  • cukier
  • sól
  • pieprz biały
  • zielenina
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Surówka z czarnej rzodkwi ze śmietaną ?

    Obraną ze skórki rzodkiew ucieramy na tarce jarzynowej o drobnych otworach, posypujemy solą i cukrem przekładamy na sito, odstawiamy do odsączenia. Cebulę drobno siekamy. Do odsączonej rzodkwi dodajemy cebulę, przyprawy, zalewamy lekko spienioną śmietaną, rozkładamy porcje na liściach sałaty, przybieramy cząstkami pomidora i zieleniną, podajemy zaraz po przygotowaniu (w przeciwnym razie surówka się „rozwodni”).

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556