Przepis na Surówka z rzeżuchy i selera

Składniki potrzebne do przepisu: Surówka z rzeżuchy i selera

  • rzeżucha 10 dkg
  • seler 10 dkg
  • sok z cytryny do smaku
  • jabłka 20 dkg
  • olej 4-5 łyżek
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
    Czas przygotowania: 10 min.

     

    jak przyrządzić Surówka z rzeżuchy i selera ?

    Seler oczyścić, dobrze obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodajemy sok z cytryny – ja około 1/2 łyżeczki dodaję – i olej. Rzeżuchę płuczemy, dobrze osuszamy i dodajemy do selera – możecie ją lekko posiekać.

    Jabłka dokładnie myjemy i ścieramy razem ze skórką do surówki. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i cukrem. I o ile trzeba to sokiem z cytryny. Mieszamy i nakładamy na salaterkę.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556