Przepis na Tabouleh

Składniki potrzebne do przepisu: Tabouleh

  • sok z cytryny 4 szt
  • >ogórek zielony 1 kg
  • pomidory 1 kg
  • >kuskus 300 g
  • mięta świeża 1 garść
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • >szalotka 2 główki
  • oliwa 1,75 szklanki
  • sól 1 do smaku
  • pieprz czarny 1 do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
    Czas przygotowania: 10 min.

     

    jak przyrządzić Tabouleh ?

    Sparz pomidory, obierz je ze skorki i pokrój w kostkę (z pestkami). Zetrzyj nie obrane ogórki na grubych ostrzach tartki. Posiekaj szalotkę w bardzo cieniutkie piórka.

    Wymieszaj pomidory i ogórki z oliwą, sokiem cytrynowym, szalotką i posiekanymi ziołami. Dodaj suchy kuskus i jeszcze raz dokładnie wymieszaj, przykryj i wstaw na co najmniej 2 godziny do lodówki.

    P.S. W Libanie Tabouleh je się rękami 😀

    Życzę smacznego.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556