Przepis na Tiramisu prosto z Italii

Składniki potrzebne do przepisu: Tiramisu prosto z Italii

  • biszkopty – kocie języczki 20 sztuk
  • mascaprone 250 gram
  • jajka 3 sztuki
  • cukier 5 lyzek
  • kawa 1 szklanka
  • >olejek aromatyczny 1 sztuka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
    Czas przygotowania: 10 min.

     

    jak przyrządzić Tiramisu prosto z Italii ?

    Jajka sparzyć wrzątkiem, oddzielić żółtka od białek, ubić białka z odrobiną soli dodając cukier porcjami, gdy jest ubite na sztywno dodajemy żółtka i ubijamy przez następne 2 minuty.

    Następnie dodajemy serek i miksujemy przez minutkę. Masa gotowa.

    Do kawy dodajemy olejek np. Rumowy lub dolewamy alkohol np. Amaretto, grappa. Biszkopty układamy na blaszce, polewamy kawa i wylewamy polowe masy, na to znów biszkopty polane kawa, masa i na gorze posypujemy kakao. Wstawiamy do lodówki.

    Najlepiej smakuje na drugi dzień. Pyszności…

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556