Składniki potrzebne do przepisu: Walentynkowe serduszko
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
jak przyrządzić Walentynkowe serduszko ?
Mleko skondensowane po otwarciu puszki przelewamy do wysokiego naczynia.
Obie galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody i dokładnie mieszamy, aż do całkowitego jej rozpuszczenia.
Odstawiamy do wystudzenia.
Zimną lecz płynną galaretkę przelewamy do naczynia z mlekiem i miksujemy całość, do dokładnego wymieszania.
Na dno foremki – serce – układamy biszkopciki, lub wcześniej upieczony niski biszkopt.
Na warstwę ciasta wylewamy masę mleczno galaretkową i wstawiamy do lodówki, przynajmniej na 60 minut do całkowitego zastudzenia.
Po wyjęciu z lodówki, wyjmujemy nasze serduszko z foremki i dekorujemy wg uznania.