Składniki potrzebne do przepisu: Żurawinowa galaretka z indyka
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
Czas przygotowania: 10 min.
jak przyrządzić Żurawinowa galaretka z indyka ?
Marchew obrać i pokroić w plasterki.Pierś z indyka pokroić na drobne kawałki.Zalać wrzątkiem około 2.5 litra,odstawić na chwilkę aż białko się zetnie.Wodę wylać.Mięso posypać pokruszona kostką bulionową i przyprawą warzywną.W garnku zagotować 1.5 litra wody,rozpuścić w niej żelatynę i konfiturę żurawinową,dodać marchewkę ,liście laurowe i pieprz.Wrzącą zalewę wlać do CUDU KUCHENNEGO z mięsem.Pojemnik zamknąć,odstawić na 35 minut,ostudzić.Do do formy wlać z Cudu Kuchennego 75 ml mieszanki bulionową,wsypać płatki migdałowe i suszoną żurawinę,a na koniec przełożyć pozostałą,całą zawartość Cudu Kuchennego i dodać liście pietruszki.Wstawić do lodówki na kilka godzin,aż stężeje.Udekorować sałatą.