Blog

Jak przygotować Gęś pieczona?

Przepis: Gęś pieczona Ile porcji: 4 Łączny czas przyrzadzenia: 1dni Czas przygotowania: 1 dni Jak przygotowaćGęś pieczona ? Gęś natrzeć czosnkiem utartym z solą, pieprzem i sokiem z cytryny, zawiną w folie, wstawić do lodówki. Obrane jabłka pokroić na cząstki,…

Zobacz przepis

Jak przygotować Gęś na kwaśnicy?

Przepis: Gęś na kwaśnicy Ile porcji: 5 Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min. Czas przygotowania: 3 godz. Jak przygotowaćGęś na kwaśnicy ? Mięso ugotować z jarzynami i przyprawami do miękkości. Osobno ugotować kapustę. Połączyć, dodać wytopiony pokrojony w kostkę boczek. Podawać…

Zobacz przepis

Jak przygotować Gąsienica?

Przepis: Gąsienica Ile porcji: 2 Łączny czas przyrzadzenia: 30min. Czas przygotowania: 30 min. Jak przygotowaćGąsienica ? Ziemniaki obrać, zalać gorącą wodą, posolić i gotować. Do mięsa dodać bułkę tartą, mleko cebulę i jajko. Doprawić do smaku i zarobić masę. Na…

Zobacz przepis

Jak przygotować Gazpacho włoskie?

Przepis: Gazpacho włoskie Ile porcji: 4 Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min. Czas przygotowania: 3 godz. Jak przygotowaćGazpacho włoskie ? Cebulę, paprykę i pomidory drobno kroimy. Burak ścieramy na tarce, ucieramy w misce z posiekanym czosnkiem i solą. Dodajemy ocet, litr…

Zobacz przepis

Jak przygotować Garczek?

Przepis: Garczek Ile porcji: 11 Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min. Czas przygotowania: 90 min. Jak przygotowaćGarczek ? Z boczku zdejmujemy skórę. Ziemniaki, cebulę, połowę boczku i kiełbasę kroimy w kostki o boku ok. 5 mm. Kapustę szatkujemy. Resztę boczku kroimy…

Zobacz przepis

Jak przygotować Gałuszki?

Przepis: Gałuszki Ile porcji: 3 Łączny czas przyrzadzenia: 45min. Czas przygotowania: 45 min. Jak przygotowaćGałuszki ? Ziemniaki ugotowane w łupinie obrać i ugnieść. Mięso zmielić, posolić oraz zmieszać z ziemniakami i jajkiem. Całość wymieszać, formować gałuszki, obtaczać je w mące…

Zobacz przepis

Jak przygotować Galat?

Przepis: Galat Ile porcji: 5 Łączny czas przyrzadzenia: 45min. Czas przygotowania: 45 min. Jak przygotowaćGalat ? Do formy wkładamy groszek, marchewkę, kukurydze, pietruszkę, pokrojona pierś kurczaka i zalewami rozrobioną żelatyną. Odstawiamy do lodówki aby się zgęstniała. wkładamy na półmisek dekorujemy…

Zobacz przepis

Jak przygotować Galaretka z płatków rózy?

Przepis: Galaretka z płatków rózy Ile porcji: 11 Łączny czas przyrzadzenia: 30min. Czas przygotowania: 30 min. Jak przygotowaćGalaretka z płatków rózy ? Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić. Zalać małą ilością wody i gotować do miękkości. Następnie dolać…

Zobacz przepis

Jak przygotować Galaretka z nóżek?

Przepis: Galaretka z nóżek Ile porcji: 4 Łączny czas przyrzadzenia: 1dni Czas przygotowania: 1 dni Jak przygotowaćGalaretka z nóżek ? Nóżki dobrze oczyszczone sparzyć wrzątkiem, zalać zimną wodą, dodać do smaku przyprawy korzenne, włoszczyznę, cebulę i gotować 4 godziny. Wyjąć…

Zobacz przepis

Jak przygotować Galaretka wieprzowa beti?

Przepis: Galaretka wieprzowa beti Ile porcji: 4 Łączny czas przyrzadzenia: 6godz. 0min. Czas przygotowania: 6 godz. Jak przygotowaćGalaretka wieprzowa beti ? Golonko i nóżki oczyścić i zalać wodą dodać obrane warzywa przyprawy gotować około 4 godziny. Wywar przecedzić. Mięso oddzielić…

Zobacz przepis