Jak przygotować Babeczki z dżemem malinowym?

Przepis: Babeczki z dżemem malinowym

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przygotowaćBabeczki z dżemem malinowym ?

W ciepłym mleku rozpuścić drożdże. Masło utrzeć z cukrem na gładka masę, dodając na końcu jajko. Następnie dodać drożdże z mlekiem oraz większą część mąki.

Wyrobić ciasto ręcznie, aż zacznie odchodzić od brzegów. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na 20 min. Wyłożyć ciasto na stolnicę i wyrobić z resztą mąki. Ciasto rozwałkować na grubość ok 0,5 cm. Następnie wyciąć kółka (np. szklanką ).

Na każdym kawałku ułożyć dżem i zwinąć formując kulkę. Babaczki włożyć do natłuszczonych foremek, łączeniem do dołu. Przykryć ściereczka i pozostawić do wyrośnięcia na 20 min. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni. Piecz ok 10 min.

Gdy będą gotowe posmarować je roztopionym tłuszczem i obtoczyć w cukrze pudrze.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553