Jak przygotować Babeczki z kajmakiem?

Przepis: Babeczki z kajmakiem

Ile porcji: 50

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 15 min.

Jak przygotowaćBabeczki z kajmakiem ?

Mąkę, cukier i pokrojone zimne masło zmiksować, aż z ciasta zrobią się okruszki. Dodać jajko, miksować aż do połączenia się składników. Z ciasta ulepić kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Miksujemy razem kajmak, margarynę, mleko i żelatynę na wypełnienie. Piekarnik nagrzać do 180*. Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy. Wycinać babeczki w formach. Piec ok. 15 – 20 minut. Wyłożyć chłodną masę do babeczek, ułożyć na nie owoce.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556