Przepis: Babeczki z owocami
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Jak przygotowaćBabeczki z owocami ?
Z podanych składników szybko zagnieść kruche ciasto i schłodzić w lodówce. Rozwałkować na grubość 3 mm, przenieść na ustawione obok siebie foremki. Przyciskając wałek od ciąć nadmiar ciasta od brzegów foremek. Foremki wylepić. Skrawki ciasta zagnieść, rozwałkować i wylepić kolejne foremki. Ciasto przykryć folią obciążyć grochem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec 10-12 minut. W tym czasie kremówkę ubić z łyżką soku cytrynowego i cukrem waniliowym. Babeczki w wyjąc usunąć groch i ostudzić. Na dno babeczek włożyć trochę konfitur, wycisnąć do środka rozetki ubitej kremówki udekorować dowolnymi owocami i płatkami migdałów.