Jak przygotować Babka cytrynowa jak u mamy?

Przepis: Babka cytrynowa jak u mamy

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przygotowaćBabka cytrynowa jak u mamy ?

1. Zmiksować margarynę/masło z cukrem do uzyskania gładkiej masy. Dodać cukier waniliowy, olejek sok z połowy cytryny. Masę cały czas ucieramy mikserem. Dodajemy jajka w odstępach ok 1-minutowych. Jajka muszą się dobrze połączyć z masą. Dodajemy szczyptę soli.

2. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz kakaem. Do masy wlewamy mleko. Dodajemy partiami mąkę z proszkiem do pieczenia aby wszystko się dobrze połączyło. Masa ma być gęsta.

3. Formę do babki, smarujemy masłem albo margaryną i wysypujemy bułką tartą.

4. Nakładamy babkę do formy.

5. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 170 stopni i wstawiamy babkę do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 50-55 minut.

6. Z pozostałego soku z cytryny oraz cukru pudru przyrządzamy lukier. Polewamy babkę.

Smacznego:)

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556