Przepis: Babka cytrynowa Sandry
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 25min.
Czas przygotowania: 80 min.
Czas gotowania: 5 min.
Czas pieczenia: 1 godz.
Jak przygotowaćBabka cytrynowa Sandry ?
Jajka z cukrem miksujemy na puszystą masę, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej miksujemy. Na koniec dodajemy olej i aromat dalej miksując. Ciasto wylewamy do formy wysmarowanej wcześniej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Pieczemy ciasto w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni c przez 1 godzinę. W termoobiegu należy tę babkę piec 30 minut w 180 stopniach c. Po wyjęciu w pieca babkę polewamy białą czekoladą stopioną wcześniej na parze. Babkę posypujemy rodzynkami.