Jak przygotować Babka cytrynowa Sandry?

Przepis: Babka cytrynowa Sandry

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 25min.
Czas przygotowania: 80 min.
Czas gotowania: 5 min.
Czas pieczenia: 1 godz.

Jak przygotowaćBabka cytrynowa Sandry ?

Jajka z cukrem miksujemy na puszystą masę, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej miksujemy. Na koniec dodajemy olej i aromat dalej miksując. Ciasto wylewamy do formy wysmarowanej wcześniej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Pieczemy ciasto w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni c przez 1 godzinę. W termoobiegu należy tę babkę piec 30 minut w 180 stopniach c. Po wyjęciu w pieca babkę polewamy białą czekoladą stopioną wcześniej na parze. Babkę posypujemy rodzynkami.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556