Jak przygotować Babka czekoladowa jak u mamy?

Przepis: Babka czekoladowa jak u mamy

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przygotowaćBabka czekoladowa jak u mamy ?

Migdały obrać ze skórki – zmielić.Czekoladę zetrzeć na tartce jarzynowej z dużymi oczkami.

Masło utrzeć z cukrem i żółtkami na gładką masę.Czekoladę i migdały połączyć z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia, domieszać do maślanego kremu, dodać ubitą z białek pianę, delikatnie wymieszać.

Ciasto przełożyć do natłuszczonej i oprószonej mąką formy, wygładzić wierzch.

Piec około 1 godzinę. Posmarować polewą czekoladową, udekorować owocami.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553