Jak przygotować Babka migdałowa z rodzynkami?

Przepis: Babka migdałowa z rodzynkami

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 60 min.

Jak przygotowaćBabka migdałowa z rodzynkami ?

Rodzynki podgrzewać w rumie tak długa, aż napęcznieją. Tłuszcz przyprawy i 70g cukru ucierać i stopniowo dodawać żółtka. Z posolonych białek ubić sztywną pianę i stopniowo dodawać do nich 100g cukru. Mąkę wymieszać z migdałami i rodzynkami. Masę z żółtek ostrożnie wymieszać z pianą z białek i z mąką z migdałami i rodzynkami. Otrzymane ciasto włożyć do formy na babkę wysmarowanej tłuszczem i powierzchnię ciasta wygładzić plastikową łopatką. Upieczoną babkę wyłożyć z formy na tacę po 20 minutach.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553