Jak przygotować Biszkopt makowy z galaretką i owocami?

Przepis: Biszkopt makowy z galaretką i owocami

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przygotowaćBiszkopt makowy z galaretką i owocami ?

Średniej wielkości tortownicę wyłożyć papierem, posmarować tłuszczem. Mak zalać wrzącą wodą, ogrzewać aż ziarna maku zmiękną, przecedzić, osaczyć. Mak przekręcić przez maszynkę o drobnym sitku dwa lub trzy razy, orzechy posiekać, skórkę pomarańczową pokrajać. Oddzielić białka od żółtek, ubić pianę, pod koniec ubijania dodawać cukier.

Do ubitej piany dodać żółtka, przesianą mąkę, mak, orzechy, skórkę pomarańczową, delikatnie wymieszać, wyłożyć do tortownicy. Upiec. Przestudzony biszkopt nasączyć syropem z kompotu, ułożyć dekoracyjnie owoce, oziębić, zalać tężejącą galaretką.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556