Jak przygotować Biszkopt owocowy z galaretką?

Przepis: Biszkopt owocowy z galaretką

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Jak przygotowaćBiszkopt owocowy z galaretką ?

Na biszkopt: blaszkę 28 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywno, dodawać ucierając cukier, żółtka. Wsypać mąkę z proszkiem, wymieszać. ciasto przelać do blaszki. Piec 30 minut w temp.180 stopni C.

Na krem: śmietanę ubić z cukrem, połączyć z rozpuszczona żelatyną.

Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, galaretkę przyrządzić według przepisu na opakowaniu, ostudzić, pokroić. Płaty ciasta przełożyć bitą śmietaną, galaretką i pokrojonymi brzoskwiniami. Udekorować według uznania.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556