Przepis: Biszkopt owocowy z galaretką
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Jak przygotowaćBiszkopt owocowy z galaretką ?
Na biszkopt: blaszkę 28 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywno, dodawać ucierając cukier, żółtka. Wsypać mąkę z proszkiem, wymieszać. ciasto przelać do blaszki. Piec 30 minut w temp.180 stopni C.
Na krem: śmietanę ubić z cukrem, połączyć z rozpuszczona żelatyną.
Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, galaretkę przyrządzić według przepisu na opakowaniu, ostudzić, pokroić. Płaty ciasta przełożyć bitą śmietaną, galaretką i pokrojonymi brzoskwiniami. Udekorować według uznania.