Jak przygotować Biszkopt z makiem?

Przepis: Biszkopt z makiem

Ile porcji: 12

Łączny czas przyrzadzenia: 55min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas pieczenia: 30 min.

Jak przygotowaćBiszkopt z makiem ?

Biszkopt:

Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę, olej, proszek i dokładnie mieszamy. Dajemy na blachę i pieczemy około 30 minut.

Mak:

Mak zalewamy wrzącą wodą po 20 minutach zagotować i odstawić do wystygnięcia. Następnie odlać wodę i zemleć go 2 razy.

Do maku dodać jajka, mąkę i zapach, wymieszać dokładnie.

Zagotować margarynę i dodać do niej mak i gotować chwilkę aby zgęstniało.

Gorącą masą makową przełożyć przekrojony biszkopt.

Wierzch ciasta polewamy polewą i posypujemy kokosem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553