Jak przygotować Biszkoptowe z masą malinową?

Przepis: Biszkoptowe z masą malinową

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 30min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Czas pieczenia: 30 min.

Jak przygotowaćBiszkoptowe z masą malinową ?

Jajka utrzeć z cukrem. Następnie powoli dodawać mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia. Wylewamy na średnią blaszkę. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni st C piekarniku przez około 30 minut.

Następnie przecier malinowy podgrzewamy na gorąco, mieszamy z galaretkę malinową i mieszamy aż się rozpuści. Lekko studzimy. Biszkopt przekrawamy na połowę i smarujemy masą malinową. Wystawiamy w chłodne miejsce, aż się masa zetnie.

Na końcu ciasto polewamy polewą czekoladową i posypujemy kolorową posypką. Kroimy aż polewa się zetnie.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556