Przepis: Ciasteczka migdałowe
Ile porcji: 80
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 15 min.
Jak przygotowaćCiasteczka migdałowe ?
W misce mąkę wymieszać z budyniem i kakao, następnie dodać cukier puder, cukier waniliowy, sól i margarynę.
Dobrze wyrobić mikserem na najniższych, a po chwili na najwyższych obrotach. Następnie ciasto zagnieść na stolnicy, wcisnąć w nie migdały i podzielić na 3 części.
Z każdej uformować wałek, zwinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki najlepiej na noc, aby stwardniały.
Po tym czasie wałki pokroić na plasterki o grubości pół centymetra. Wyłożyć na blaszki i włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni.
Piec około 15 minut.