Przepis: Ciasto czekoladowe
Ile porcji: 15
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 50 min.
Czas pieczenia: 30 min.
Jak przygotowaćCiasto czekoladowe ?
Ciasto czekoladowe:
czekoladę rozpuścić a żurawinę sparzyć.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodając żółtka, następnie rozpuszczoną czekoladę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać żurawinę, wymieszać.
Z białek ubić pianę i dodać do ciasta, delikatnie połączyć.
Z ciasta upiec dwa placki. Piec około 30 minut w nagrzanym do 160 stopni piekarniku.
Masa:
jajka z cukrem ubić na parze. Masło utrzeć dodając przestudzone jajka i rozpuszczoną czekoladę.
Masą przełożyć placki, posmarować również wierzch, posypać startą czekoladą lub dowolnie ozdobić.