Przepis: Ciasto orzechowo- kokosowe
Ile porcji: 20
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 50min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas pieczenia: 110 min.
Jak przygotowaćCiasto orzechowo- kokosowe ?
Ciasto z orzechami:
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę mieszamy z cukrem i odstawiamy na 10 min. Następnie odcedzamy sok, dodajemy pozostałe składniki mieszamy i dzielimy na dwie części. Dajemy do dwóch foremek.
Ciasto z kokosem:
Białka ubijamy z cukrem dodajemy proszek do pieczenia i kokos. Ciasto dzielimy na dwie części i wykładamy kubkami na ciasto orzechowe.
Ciasto z sokiem:
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy mąkę z proszkiem, sok z cytryny i pianę ubitą z białek. Tym ciastem wypełniamy luki pomiędzy ciastem kokosowym.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka mąkę z proszkiem i olej. Wymieszać wylać na blachę i piec 30min w 180 stopniach.
Masa:
W niewielkiej ilości mleka roztrzepać żółtka i mąki pozostałe mleko zagotować z cukrami. Do gotującego wlać mleko z żółtkami. Ugotować budyń. Masło utrzeć z zimnym budyniem, orzechami i naparem kawy.
Przełożenie ciasta:
Ciasto orzechowe-połowa masy- biszkopt- połowa masy-ciasto orzechowe.