Przepis: Ciasto z jabłkami smażonymi i bitą śmietaną
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 25 min.
Jak przygotowaćCiasto z jabłkami smażonymi i bitą śmietaną ?
Białka ubić z cukrami, następnie dodać żółtka, proszek do pieczenia, a na końcu mąkę i szybko wymieszać.
Upiec biszkopt w małej tortownicy w temperaturze 160 stopni Cc przez 25 minut.
Następnie rozpuścić 2 galaretki, każdą w 1 szklance wody.
Po wystudzeniu pierwszą wymieszać z jabłkami.
Biszkopt przekroić na połowę i wyłożyć masę jabłkową i wstawić w chłodne miejsce. Jak się zsiądzie, ubić śmietanę i wymieszać z drugą galaretką rozpuszczoną w 1 szklance wody.
Wyłożyć na masę jabłkową i nakryć drugą częścią biszkoptu.
Wstawić do lodówki.
Na koniec zrobić polewę czekoladową i wylać na ciasto.
Posypać płatkami migdałowymi.