Przepis: Izaura
Ile porcji: 12
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Jak przygotowaćIzaura ?
Utrzeć masło z cukrem, dodając po jednym żółtku, mąkę wymieszaną z proszkiem i ubitą na sztywno pianę z białek.
Ciasto podzielić na dwie części, jedną wyłożyć na dno blachy, a do drugiej dodać kakao i dwie łyżki wody po czym ułożyć na jasnej części. Na wierzchu, nierówno i dość gęsto rozłożyć owoce.
Piec 45 min.
Z mleka, cukru i mąki ugotować budyń.
Ostudzony stopniowo dodawać do utartej margaryny.
Gdy ciasto ostygnie rozłożyć na nie krem.
Polewę sporządzić rozpuszczając w garnku jej składniki.
Gdy wystygnie oblać nią ciasto.
Można posypać wiórkami kokosowymi.