Jak przygotować Izaura?

Przepis: Izaura

Ile porcji: 12

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przygotowaćIzaura ?

Utrzeć masło z cukrem, dodając po jednym żółtku, mąkę wymieszaną z proszkiem i ubitą na sztywno pianę z białek.

Ciasto podzielić na dwie części, jedną wyłożyć na dno blachy, a do drugiej dodać kakao i dwie łyżki wody po czym ułożyć na jasnej części. Na wierzchu, nierówno i dość gęsto rozłożyć owoce.

Piec 45 min.

Z mleka, cukru i mąki ugotować budyń.

Ostudzony stopniowo dodawać do utartej margaryny.

Gdy ciasto ostygnie rozłożyć na nie krem.

Polewę sporządzić rozpuszczając w garnku jej składniki.

Gdy wystygnie oblać nią ciasto.

Można posypać wiórkami kokosowymi.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556