Jak przygotować KAWOWIEC?

Przepis: KAWOWIEC

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przygotowaćKAWOWIEC ?

CIASTO BISZKOPTOWE

Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę podczas ubijania dodać cukier.

Gdy piana będzie ubita, dodawać po woli żółtka, ocet a na końcu obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.

Delikatnie wymieszać, piec około 25-30 minut w 170 stop.

Po upieczeniu przekroić ciasto na pół by powstały 2 placki.

MASA KAWOWA

1/2 szkl mleka odlać, pozostałe zagotować.

Cukier wymieszać z żółtkami, mąką i odlanym mlekiem.

Wlać na gotujące się mleko, wymieszać, zagotować, ostudzić.

Masło utrzeć, dodawać do masła po łyżce masy.

Dodać też kawę rozpuszczoną w małej ilości wody, wymieszać.

Gotowe ciasto przełożyć kremem.

Ciasto polać polewą czekoladową.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556