Przepis: Ciasto z orzeszkami
Ile porcji: 20
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Czas gotowania: 10 min.
Czas pieczenia: 30 min.
Jak przyrządzić Ciasto z orzeszkami?
Składniki ciasta zagnieść na jednolitą masę. Następnie podzielić na małe kuleczki tak by pasowały do foremek orzeszków.
Patelnię do pieczenia orzeszków bardzo mocno rozgrzać i przetrzeć olejem, włożyć kulki ciasta i wypiekać połówki orzeszków.
Po upieczeniu wyjąć i odstawić do wystygnięcia.
Zrobić masę. Masę krówkową przełożyć do miski, połączyć z miękkim masłem, wódką i zmiksowanymi orzechami. Całość zmiksować na jednolitą masę.
Gotową masą napełniać orzeszki – zlepiać po dwie sztuki, tak jak połówki włoskiego orzecha.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Następnie maczać orzeszki w roztopionej czekoladzie a następnie maczać je w wiórkach kokosowych.