Jak przygotować Jabłecznik Baśki?

Przepis: Jabłecznik Baśki

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przygotowaćJabłecznik Baśki ?

Z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier, mieszając dodać kolejno: żółtka, mąkę z proszkiem, napój, oliwę, kakao. Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Na natłuszczoną i posypaną tartą bułką blachę 20 x 35 cm wylać ciasto, ułożyć na nim cząstki jabłek. Piec około 45 minut w temp 200 stopni C. Żelatynę namoczyć i rozpuścić w małej ilości wody. Masło utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać żółtka, ser i na koniec letnią żelatynę. Krem rozsmarować równo na wystudzonym cieście. Schłodzić w lodówce.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553