Jak przygotować Jabłecznik jak u babci?

Przepis: Jabłecznik jak u babci

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Jak przygotowaćJabłecznik jak u babci ?

Jabłka umyć, obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Dodać orzechy, wymieszać i zasypać cukrem. Odstawić na 45 minut. Po tym czasie sok odlać. Do jabłek dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Używać drewnianej łyżki. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę (20×30 cm). Wierzch wyrównać w miarę możliwości i upiec w średnio nagrzanym piekarniku. Wierzch ciasta powinien się zrumienić. Gotowe, przestudzone ciasto można posypać cukrem pudrem, ale nie jest to konieczne, ponieważ placek i tak jest słodki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553