Jak przygotować Jabłkowy piegus?

Przepis: Jabłkowy piegus

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 5min.
Czas przygotowania: 90 min.
Czas pieczenia: 30 min.
Czas smażenia: 5 min.

Jak przygotowaćJabłkowy piegus ?

Ciasto:

z podanych składników zrobić masę biszkoptową makową, podzielić ją na trzy części, rozłożyć do jednakowych blaszek i upiec. Ostudzić.

Masa jabłkowa:

jabłka obrać i zetrzeć na tarce; masło rozpuścić, dodać jabłka i chwilę smażyć. Wsypać galaretkę, wymieszać i jeszcze podsmażyć. Ostudzić.

Masa śmietankowa:

galaretkę rozpuścić w 1/4 szkl. Wody, przestudzić; śmietanę i cukier ubić, dodać tężejącą galaretkę.

Przełożenie ciasta:

biszkopt makowy – masa jabłkowa – biszkopt makowy – masa śmietankowa – biszkopt makowy – polewa

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553