Jak przyrządzić Kopiec serowo-truskawkowy?

Przepis: Kopiec serowo-truskawkowy

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Kopiec serowo-truskawkowy?

Białka ubijamy powoli wsypując cukier. Pianę mieszamy z żółtkami, dodajemy mąkę z proszkiem. Ciasto nakładamy na blachę posmarowaną tłuszczem i posmarowaną bułka tartą. Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach.

Biszkopt studzimy, wyjmujemy z formy i wycinamy 2 krążki- jedne o średnicy 20 cm, drugi 30 cm. Z resztek ciasta wykrajamy gwiazdki i kostki.

Misę wyścielamy folia spożywczą i kładziemy na to większy krążek.

Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki.

Garść truskawek zalewamy 1/4 szklanki wody, gotujemy, rozpuszczamy w tym żelatynę i przestudzamy.

Ser miksujemy z połowa cukru pudru i z cukrem waniliowym. Dodajemy tężejącą żelatynę z truskawkami i miksujemy.

Masę serową mieszamy z surowymi truskawkami i nakładamy do misy. Przykrywamy mniejszym krążkiem, lekko dociskamy i wstawiamy na 3 godziny do lodówki.

Kremówkę ubijamy z resztą cukru pudru. Ciasto wykładamy na półmisek, smarujemy bitą śmietaną i ozdabiamy wyciętymi z ciasta elementami.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556