Jak przyrządzić Kruszynka?

Przepis: Kruszynka

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Kruszynka?

Ciasto:

Z podanych składników zarobić ciasto, podzielić na dwie części. Piec w temp. 180*C do czasu aż przybiorą złoty kolor (ok. 30min).

Masa jabłkowa:

Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłka smażyć na małym ogniu z dodatkiem masła. Dodać suchą Galaretkę i smażyć jeszcze kilka minut. Odstawić do przestygnięcia.

Masa orzechowa:

Orzechy zalać gorącym, przegotowanym mlekiem. Wymieszać. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać przestudzone orzechy.

Przełożenie ciasta:

Ciasto kruche- masa jabłkowa- ciasto kruche- masa orzechowa- polewa.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553