Jak przyrządzić Leon?

Przepis: Leon

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Leon?

Biszkopt:z podanych składników upiec cienki biszkopt. Piec ok. 20 min. W temp. 180st. Placek miodowy: wszystkie składniki wymieszać, zarobić ciasto i podzielić je na dwie części. Placki piec 40 min. W temp. 180st.

Krem budyniowy:z mleka, cukru waniliowego i mąki ugotować budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć z pudrem na pulchną masę, ucierając dodawać stopniowo zimny budyń. Krem podzielić na 4 części.

Krem z jabłek:obrane i starte jabłka gotować do miękkości. Galaretki rozpuścić oddzielnie w 1/2 szkl. Wody. Usmażone jabłka podzielić na 2 części. Do pierwszej dodać galaretkę czerwoną, a do drugiej-zieloną.

Przełożenie ciasta:placek miodowy-krem budyniowy-krem z jabłek z czerwoną galaretką-krem budyniowy-biszkopt-krem budyniowy-krem z zieloną galaretką-krem budyniowy-placek miodowy. Wierzch ciasta polać polewą.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556