Przepis: Moja pychotka
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przyrządzić Moja pychotka?
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sito. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, a następnie dodawać mąkę (po łyżce). Masło roztopić na parze i ostudzić
Do masy wlewać powoli masło i ucierać.
Jabłka i banany obrać, a następnie pokroić w cienkie plasterki.
Do przygotowanej formy (tortownicy z kominkiem) wlać część ciasta. Na cieście ułożyć jabłka, a na nich banany. Posypać rodzynkami i wiórkami kokosowymi. Wlać pozostałe ciasto tak, aby przykryło owoce. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
Piec ok. 40 min. w piekarniku nagrzanym do 200°C.