Przepis: Pierniczki Choco
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 40min.
Czas przygotowania: 220 min.
Jak przyrządzić Pierniczki Choco?
W rondelku podgrzać masło, golden syrup i czekoladę – do momentu połączenia się składników. Odstawić masę do lekkiego ostudzenia.
W między czasie do miski przesiać mąkę pszenną, kakao, cukier puder, sodę, przyprawę do piernika i sól, wymieszać. Dodać roztrzepane jajo, letnią masę i skórkę pomarańczową, wymieszać. Tak przygotowane ciasto przełożyć do naczynia, przykryć i włożyć do lodówki na 3 godz.
Blat oprószyć mąką, wyjąć połowę ciasta z lodówki, rozwałkować na grubość 4 – 5 mm, foremkami wycinać kształty (tak samo postąpić z drugą połową ciasta) układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Rozgrzać piekarnik do 175 st. C. Piec ok. 10 min. Wystudzić na kratce, polukrować.
Smacznego!