Jak przyrządzić Placek imprezowy?

Przepis: Placek imprezowy

Ile porcji: 16

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Jak przyrządzić Placek imprezowy?

Placek orzechowy:

Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę dodając cukier a następnie żółtka. Mieszając łyżką dodać pozostałe składniki. Wylać na blaszkę i piec tak jak biszkopt.

Placek serowy:

Ser przepuścić przez maszynkę do mięsa – ja robiłam to 2 razy, lub użyć sera z wiadereczka.

Margarynę utrzeć z sypkimi składnikami, dodatkowo dodając żółtka i ser. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie łyżką połączyć z resztą masy. Wylać na blaszkę, na której poprzednio piekł się placek orzechowy. Piec na złoty kolor.

Masa orzechowa:

Jajka z cukrem ubić na parze, a orzechy sparzyć na mleku.

Odstawić to wszystko do wystygnięcia. W tym czasie ucieramy miękkie masło, dodając wystudzone orzechy, jajka i spirytus.

Kolejność:

1/2 placka orzechowego

1/2 masy orzechowej

placek serowy

1/2 masy orzechowej

1/2 placka orzechowego

Wierzch placka można polać polewą lub posypać cukrem pudrem wymieszanym z tartymi orzechami.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556