Przepis: Polewa czekoladowa na szybko
Ile porcji: 1
Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
Czas przygotowania: 5 min.
Czas gotowania: 5 min.
Jak przyrządzić Polewa czekoladowa na szybko?
W garnuszku umieścić masło i cukier. Podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając aż do rozpuszczenia. Dodać śmietanę, zdjąć rondel z ognia i mieszać aż wszystko się połączy. Na koniec dodać przesiane kakao i dokładnie wymieszać.
Żelatynę wsypać do szklanki, zalać 1/4 szklanki zimnej wody i pozostawić na 5 minut do napęcznienia. Po tym czasie wstawić szklankę z żelatyną do mikrofalówki na 30 sekund i rozpuścić.
Płynną żelatynę dodać do rondla, dokładnie wymieszać i chwilę podgrzewać. Gotową polewą ozdabiać wypieki.