Jak przyrządzić Rafaello II?

Przepis: Rafaello II

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Rafaello II?

Trzy żółtka ucieramy z 1,5 szklanki cukru i cukrem waniliowym. o tego dodajemy 1 szklankę mleka oraz 3 łyżki mąki pszennej i 3 łyżki maki ziemniaczanej.

2 szklanki mleka gotujemy w garnku. Gdy zacznie się gotować wlewamy do niego to co wcześniej utarliśmy.

Budyń gotujemy według przepisu. Po ugotowaniu budyniu studzimy go i jak będzie zimny dodajemy 1,5 kostki margaryny i miksujemy dokładnie. Dodajemy naszą substancję z garnka wcześniej ugotowana. Wszystko dokładnie miksujemy dodając wiórki kokosowe.

Na blaszce układamy krakersy, na to naszą masę, znów krakersy i znów masa, na koniec znowu krakersy.

Smacznego.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556