Jak przyrządzić Rogaliki kruche?

Przepis: Rogaliki kruche

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Rogaliki kruche?

Mąkę przesiać na stolnicę. Do niej dodać tłuszcz i jajko. Posiekać całość tasakiem. Mleko podgrzać dodając cukier i sól. Drożdże rozrobić w mleku z dodatkiem odrobiny cukru. Następnie (mleko z drożdżami) wlać do posiekanych produktów. Lekko zagnieść formując kulę. Ciasto włożyć do naczynia z zimną wodą. Gdy wypłynie na wierzch wyjąć na stolnicę posypaną mąką. Wyrobić je jak ciasto na pierogi. Ciasto rozwałkować, wykroić trójkąty, dodać troszkę marmolady i formować rogale. Piec w nagrzanym piekarniku około 20 minut.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556