Przepis: Rolada z bitą śmietaną
Ile porcji: 12
Łączny czas przyrzadzenia: 33min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas pieczenia: 8 min.
Jak przyrządzić Rolada z bitą śmietaną?
Ciasto: jaja z cukrem ubić na parze, zdjąć i ubijać dalej. Gdy będzie puszysta dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę wylać na dużą blachę. Piec ok. 8 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. Po upieczeniu gorący biszkopt zwinąć w rulon.
Bita śmietana: śmietanę ubić z cukrem i rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody, letnią żelatyną. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Gdy stężeje pokroić w kostkę. Ciasto rozwinąć, posmarować bitą śmietaną, posypać kawałkami galaretki i zwinąć.