Jak przyrządzić Rolada z bitą śmietaną?

Przepis: Rolada z bitą śmietaną

Ile porcji: 12

Łączny czas przyrzadzenia: 33min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas pieczenia: 8 min.

Jak przyrządzić Rolada z bitą śmietaną?

Ciasto: jaja z cukrem ubić na parze, zdjąć i ubijać dalej. Gdy będzie puszysta dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę wylać na dużą blachę. Piec ok. 8 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. Po upieczeniu gorący biszkopt zwinąć w rulon.

Bita śmietana: śmietanę ubić z cukrem i rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody, letnią żelatyną. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Gdy stężeje pokroić w kostkę. Ciasto rozwinąć, posmarować bitą śmietaną, posypać kawałkami galaretki i zwinąć.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556