Przepis: Rolada z jabłkami
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 50 min.
Jak przyrządzić Rolada z jabłkami?
Jabłka obrać i pokroić na kawałki można skropić sokiem z cytryny. Rodzynki opłukać. Jajka wybić oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i cukier waniliowy i żółtka. Wmieszać do masy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Przygotowane jabłka wymieszać z rodzynkami i wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Oprószyć cynamonem i zalać ciastem.
Piec ok 30 min w 180 stopniach.
Upieczone ciasto wyłożyć na papier albo ściereczkę.
Zdjąć papier i pomagając ściereczką zwinąć roladę ciasno, zawinąć papierem albo ściereczką i odłożyć do wystygnięcia.