Jak przyrządzić Rolada z kremem czekoladowym?

Przepis: Rolada z kremem czekoladowym

Ile porcji: 12

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 15 min.

Jak przyrządzić Rolada z kremem czekoladowym?

Ciasto: Białka oddzielić od żółtek, następnie ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać i przelać do natłuszczonej blachy.

Piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu zwinąć w rulon w ściereczkę.

Krem czekoladowy: Mleko zagotować, następnie dodać cukier oraz kakao, wystudzić. Masło utrzeć, dodać wystudzone mleko z kakao. Ciasto rozwinąć, posmarować kremem i ponownie zwinąć.

Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać polewą.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556