Jak przyrządzić Strucla krucho-drożdżowa z makiem?

Przepis: Strucla krucho-drożdżowa z makiem

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 50min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas pieczenia: 50 min.

Jak przyrządzić Strucla krucho-drożdżowa z makiem?

Mąkę przesiewam na stolnicę, siekam z margaryną dodaję jajka, żółtka i śmietanę, szczyptę soli, przesiany cukier puder i drożdże. Wszystkie składniki mieszam, ciasto zagniatam, dzielę na dwie części, wałkuję w formie prostokąta o bokach 30 cm x 25 cm, na rozwałkowane ciasto równomiernie rozsmarowuję masę makową, zostawiając od brzegów 2 cm wolnej przestrzeni przy dłuższych bokach. Zawijam ciasto w rulon, owijam w pergamin, zostawiając niewielką wolną przestrzeń i pozostawiam do wyrośnięcia. Piekę 40-50 minut w 180°c, po upieczeniu i wystudzeniu lukruję.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553