Przepis: Strucla miodowo-migdałowa
Ile porcji: 20
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 50min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas pieczenia: 50 min.
Jak przyrządzić Strucla miodowo-migdałowa?
Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z margaryną, dodać jajka, żółtka, śmietanę, roztarte z łyżką miodu drożdże, miód, cukier waniliowy, skórkę z cytryny i zagnieść ciasto. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, drobniutko posiekać, połączyć z miodem i pozostałymi składnikami nadzienia. Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować na prostokąty, każdy z nich posmarować masą migałowo-miodową, zwinąć strucle i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50 min. Utrzeć białko z cukrem pudrem oraz sokiem cytrynowym i posmarować lukrem ostudzone ciasto.