Przepis: Szarlotka waniliowa pod kokosową skorupką
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas pieczenia: 60 min.
Jak przyrządzić Szarlotka waniliowa pod kokosową skorupką?
Z mąki, masła, cukru, cukru waniliowego, soli oraz 1 jajka zagnieść ciasto. Schłodzić przez 20 minut w lodówce. Następnie rozwałkować i wyłożyć na blachę. Ponakłuwać widelcem. Jabłka wymieszać z cukrem pudrem proszkiem budyniowym. Wyłożyć na ciasto, równomiernie rozsmaruj. Wstaw do piekarnika uprzednio nagrzanego do temp. 180 stopni. Piec przez 40 minut. Na patelni stop margarynę. Wiórki kokosowe wymieszaj z 10 dag cukru pudru. Wsyp na patelnie i mieszając zrumień. Przestudź. Wbij 2 jajka, dobrze wymieszaj. Masę rozsmaruj na jabłkach i zapiekaj 20 minut.