Jak przyrządzić Szarlotka z chałwą?

Przepis: Szarlotka z chałwą

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 35 min.
Czas pieczenia: 45 min.

Jak przyrządzić Szarlotka z chałwą?

Margarynę ucieramy z cukrem. W trakcie ucierania dodajemy żółtka. Gdy masa jest puszysta, wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i amoniak. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z ciastem. Ciasto dzielimy na dwie części do jednej dodajemy kakao. Ciasto ciemne wykładamy na wyłożoną papierem formę, na nim rozkładamy starte na tarce i odciśnięte z soku jabłka. Pieczemy w temp. 190 st. ok. 45 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu polewamy ciasto polewą. Wszystkie składniki polewy rozgrzewamy w naczyniu i dokładnie mieszamy.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553