Jak przyrządzić Szarlotka z kruszonką?

Przepis: Szarlotka z kruszonką

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Jak przyrządzić Szarlotka z kruszonką?

Na ciasto:

masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku, nadal ucierając dodać sok z cytryny, wsypać mąkę z proszkiem, wymieszać.

Na kruszonkę:

wszystkie składniki utrzeć mikserem.

Blaszkę 37 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do foremki, posypać tartą bułką, wyłożyć jabłka ze słoika(cząstki), posypać połową rodzynek. Na wierzchu ułożyć warstwami jabłka pokrojone w grubsze plastry. Posypać resztą rodzynków i kruszonką. Piec około 50 minut w temp.180 stopni C.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553