Przepis: Tartaletki z musem z białej czekolady
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Jak przyrządzić Tartaletki z musem z białej czekolady?
Śmietanę przelewamy do rondelka i podgrzewamy do momentu wrzenia (ale nie dopuszczamy do zagotowania).
Do gorącej śmietany dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy aż czekolada dokładnie się rozpuści.
Odstawiamy do przestudzenia.
Białka ubijamy ze szczyptą soli.
Mleko gotujemy i rozpuszczamy w nim żelatynę.
Do przestudzonej śmietany z czekoladą dodajemy rozpuszczoną żelatynę i pianę z białek, całość delikatnie mieszamy.
Masę przelewamy do gotowych spodów do tarteletek.
Wstawiamy na minimum godzinę do lodówki.
Gdy mus stężeje przybieramy tarteletki prażonymi migdałami i świeżymi owocami.