Jak przyrządzić Torcik brzoskwiniowy z masą serową?

Przepis: Torcik brzoskwiniowy z masą serową

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas pieczenia: 40 min.

Jak przyrządzić Torcik brzoskwiniowy z masą serową?

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno.

Cały czas ubijając dodajemy stopniowo cukier, a następnie żółtka.

Przesiane mąki i proszek do pieczenia mieszamy razem i dodajemy porcjami do ciasta lekko mieszając łyżką.

Ciasto wylewamy do dużej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy 35-40 minut(do tak zwanego suchego patyczka).

Po wystudzeniu kroimy na dwie części.

Masa serowa: Żelatynę rozpuścić w podanej ilości gorącej wody, odstawić do wystygnięcia. Serek przełożyć do naczynia, dodać cukier puder i zmiksować. Następnie dodać wystudzoną żelatynę 1 wymieszać. Wstawić do lodówki do momentu, aż zacznie gęstnieć.

Część masy wykładamy na dolną warstwę biszkoptu i nakrywamy górną warstwą, na którą nakładamy pozostałą masę serową.

Na niej układamy brzoskwinie i całość zalewamy wcześniej przygotowaną tężejącą galaretką.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556